Bosbrand in Berlijn onder controle, explosiegevaar blijft

BERLIJN (ANP) - De brand die donderdag uitbrak in een stadsbos in Berlijn is grotendeels onder controle, maar het gevaar voor een nieuwe explosie in een munitieopslagplaats van de politie in het Grunewald blijft groot. "We moeten rekening houden met meer ontploffingen en rondvliegend puin", zegt de brandweer tegen Duitse media.

Uit voorzichtigheid komen politie en brandweer alleen met gepantserde voertuigen in de buurt van het nog brandende depot in het zuidwesten van de Duitse hoofdstad. Er worden blusrobots ingezet. Als explosievenexperts een duidelijk beeld hebben gekregen van de situatie kunnen brandweerlieden het terrein betreden en kunnen een nabijgelegen snelweg en spoorlijn worden vrijgegeven.

Op het grote terrein lag volgens de politie zo'n 30 ton munitie uit de Tweede Wereldoorlog en enkele honderden kilo's vuurwerk die vernietigd moesten worden. Bijna 50 hectare is afgebrand, 150 brandweerlieden en 500 politieagenten zijn bezig met het afzetten van het gebied. Er is geen gevaar voor woonwijken. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De politie onderzoekt of sprake was van brandstichting.