Botman: het viel allemaal de kant van Ajax op

AMSTERDAM (ANP) - Verdediger Sven Botman vindt dat hij over twee wedstrijden met Lille te weinig heeft gekregen tegen zijn oude club Ajax in de Europa League. "Vorige week kreeg Ajax een discutabele strafschop", zei hij. "En nu komen ze weer zo op 1-0. Het is een beetje de kant van Ajax opgevallen."

Botman gleed uit voordat Davy Klaassen zijn Ajax op 1-0 kopte, ook omdat Daley Blind hem blokkeerde. "Ik vind dat genoeg om te fluiten voor een overtreding", zei hij. "Als ik de herhaling zie, dan denk ik dat Blind dit bewust doet. Voor mij is dit echt een overtreding."

Ajax won vorige week ook bij Lille (2-1), mede omdat Nicolás Tagliafico wel heel eenvoudig een strafschop kreeg. "Het is zeker frustrerend."

Uiteindelijk verloor Lille tweemaal met 2-1 van Ajax. "Ik vond dat we recht hadden op meer, maar we hebben het vorige week weggegeven. We weten dat Ajax voetballend goed is. Dat lieten we vorige week teveel toe. We deden het nu beter hier. Maar helaas staan we met lege handen. Mijn conclusie is dat we het vooral vorige week hebben laten liggen."