Boze PSV-trainer Schmidt: alle fiftyfifty-momenten zijn voor Ajax

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Roger Schmidt vindt dat PSV wederom is benadeeld in de topper tegen Ajax. De Eindhovenaren verloren in het eigen Philips-stadion met 2-1, door een omstreden doelpunt van Noussair Mazraoui. Hij scoorde uit een aanval waarbij de bal door Daley Blind even over de zijlijn leek te zijn gespeeld.

"Ik stond naast de grensrechter en zag dat de bal uit was", zei Schmidt. "Ik begreep niet waarom hij z'n vlag niet omhoog stak. Toen ik de beelden zag, wist ik zeker dat ze de goal zouden afkeuren. Maar dat deden ze niet", aldus Schmidt. De Duitser was gefrustreerd en beet de vierde official langs de lijn toe: "geef die beker dan maar meteen aan Ajax". Schmidt: "Dat was uit frustratie. Tijdens de wedstrijd ben ik een ander mens, dat hoort bij voetbal."

Toch heeft Schmidt het gevoel dat Ajax door de arbitrage soms wordt voorgetrokken. "Na zes wedstrijden tegen Ajax weet ik dat alle fiftyfifty-momenten hun kant opgaan. Dat is mijn gevoel. Dat gaat om kleine beslissingen, maar ook om grote zoals nu met die tweede goal. We moeten het accepteren. Ik ben trots op hoe het team heeft gespeeld."