Braziliaanse bondscoach Tite blijft trots op zijn spelers

AL RAYYAN (ANP) - De Braziliaanse bondscoach Tite zei na de nederlaag tegen Kroatië in de kwartfinales van het WK in Qatar zijn spelers niets te verwijten. "Ik ben trots op ze en dat weten ze. Dit verlies doet daar niets aan af. Ik respecteer het resultaat. Het is niet anders." De trainer had voor het toernooi al aangegeven dat hij na het WK zou stoppen.

Tite kreeg wel kritiek. Het spel van Brazilië werd onder meer ongeorganiseerd genoemd. De 61-jarige bondscoach deed dat af als onzin. "We hebben goed gespeeld en vooral na de rust de tegenstander voortdurend onder druk gezet. We hadden verdiend te winnen, maar waren in de slotfase wat onfortuinlijk. Dat gebeurt soms."

Na twee gemiste strafschoppen waren de Brazilianen uitgeschakeld. Kroatië benutte er vier. Specialist Neymar kwam niet eens aan het nemen van een penalty toe. "Hij was aangewezen om de vijfde te nemen", verduidelijkte Tite. "Dat is vaak de beslissende penalty. Dan heb je iemand nodig van wie je echt zeker bent. Helaas hoefde hij niet meer in actie te komen."

Terugblikken op zijn loopbaan als bondscoach wilde Tite nog niet. "De geschiedenis bepaalt straks wel wat mijn waarde voor het voetbal van ons land is geweest."