Braziliaanse voetbalbond aast op Ancelotti als bondscoach

TANGER (ANP) - Mocht Real Madrid-coach Carlo Ancelotti na dit seizoen beschikbaar zijn, dan is hij de gedroomde opvolger van Tite als bondscoach van de Brazilië. Dat vertelde voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond CBF in een vraaggesprek met persbureau Reuters. De naam van de 63-jarige Italiaan wordt al langer genoemd. "Ancelotti wordt unaniem gerespecteerd onder voetballers. Niet alleen door Ronaldo of Vinícius, maar door iedereen die onder hem gevoetbald heeft", zei Rodrigues.

Tite stapte op nadat Brazilië op het WK in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Kroatië. Brazilië verloor zaterdag een oefenduel in en tegen Marokko met 2-1, met interim-coach Ramon Menezes op de bank. Ook daar viel de naam van Ancelotti veelvuldig onder de spelers. "Hij is niet alleen de favoriet van de spelers, maar inmiddels ook van de fans. Dat hoor ik in elk stadion waar ik kom", vertelde Rodrigues in Tanger. "Ik bewonder hem voor zijn eerlijke manier van werken. Hij heeft verder ook geen introductie nodig. Hij is een topcoach die veel heeft bereikt en we hopen dat hij nog meer zal winnen."

Ancelotti ligt nog vast in Madrid tot de zomer van 2024. Rodrigues zei dat er nog geen contact is geweest, maar dat de Braziliaanse bond half april gesprekken met kandidaten wil gaan voeren. Eind mei hoopt hij een nieuwe bondscoach te presenteren.