Break Free over overleden reizigers 25 augustus weer te zien

Het nieuwe seizoen van de BNNVARA-serie Break Free is vanaf 25 augustus te zien. In het programma worden de verhalen van vijf mensen verteld die op reis gingen en daar zijn overleden of zijn vermist.

In de eerste aflevering wordt het verhaal van influencer Charmayne Holslag (28) uit Vlissingen verteld. Samen met haar zoontje Dyon gaat ze op reis, maar overlijdt vervolgens. Haar beste vriendin reist naar Vietnam om het verhaal van Charmayne af te maken.

In de andere afleveringen worden de verhalen verteld van Dion van Diermen die voor de liefde naar Californië ging, Kim Akker die in Mexico ging wonen, Emma Arfman die met haar vriend door Peru en Bolivia reisde en Sophia Koetsier die vermist raakte tijdens een safari in Oeganda. Familie en vrienden reizen de overledenen en vermiste achterna naar het land waar het mis ging.

Het vijfde seizoen wordt wederom gepresenteerd door Chris Zegers. Journalist en filmmaker Geertjan Lassche, ook bekend van onder meer de coronaserie Frontberichten, heeft de serie bedacht en neemt de regie op zich. De serie is iedere donderdag om 21.00 uur te zien op NPO 3. Break Free won eerder een televisieprijs: het TV-Beeld.