Brenet verruilt PSV voor Hoffenheim

EINDHOVEN (ANP) - Verdediger Joshua Brenet stapt van PSV over naar de Duitse club 1899 Hoffenheim. De 24-jarige Limburger had bij de landskampioen uit Eindhoven nog een contract tot medio 2020. Naar verluidt bedraagt de afkoopsom die PSV ontvangt ongeveer 5 miljoen euro. Hij heeft zich tot de zomer van 2022 verbonden aan de Duitse club.

,,Ik kan me bij Hoffenheim in een jonge en offensieve ploeg onder leiding van een buitengewone trainer verder ontwikkelen op het hoogste niveau'', liet Brenet weten. Hij doelde op coach Julian Nagelsmann (30).

Brenet stroomde in 2012 vanuit de jeugd door naar de A-selectie van PSV. De tweevoudig international groeide uit tot een vaste waarde in het elftal van trainer Phillip Cocu.

Hoffenheim eindigde in het afgelopen seizoen op de derde plek en verdiende daarmee een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Bij de Duitse club staat de Nederlandse verdediger Justin Hoogma onder contract.

Brenet is na Leonardo Bittencourt (FC Köln) en Ishak Belfodil (Standard Luik) de derde versterking voor Hoffenheim voor het nieuwe seizoen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →