Brentford-spelers melden racisme richting familie bij Everton

LIVERPOOL (ANP) - Brentford-spelers Rico Henry en Ivan Toney hebben na de wedstrijd bij Everton gemeld dat familieleden van hen racistisch zijn bejegend in het Goodison Park in Liverpool. Brentford won die wedstrijd met 3-2.

Henry, die het winnende doelpunt maakte, schreef op social media dat het incident onderzocht moest worden. "Normaal spreek ik me niet uit over zaken die mij of mijn familie niet fysiek pijn hebben gedaan, maar om mijn moeder ontdaan te zien nadat ze racistisch uitgescholden werd door een aantal Everton-supporters zorgt voor pijn in mijn buik. Ik zal alles proberen te doen wat nodig is zodat deze kleine minderheid gestraft wordt."

Toney meldde iets vergelijkbaars op Twitter. "Tegen de man die mijn familie racistisch uitschold, ik zal alles doen wat ik kan zodat jij de straf krijgt die je verdient."

Everton liet in een reactie daarop weten dat er "in het voetbal of in de maatschappij geen plaats is voor racisme". "We helpen de politie van Liverpool ervoor te zorgen dat dit individu geïdentificeerd wordt en op gepaste wijze wordt aangepakt."