Brentford-spits Toney voor het eerst in Engelse selectie

LONDEN (ANP) - Aanvaller Ivan Toney van Brentford maakt voor het eerst deel uit van de Engelse voetbalselectie. Bondscoach Gareth Southgate heeft de 26-jarige spits opgeroepen voor de laatste groepswedstrijden in de Nations League, tegen Italië (in Milaan) en Duitsland (op Wembley) op respectievelijk 23 en 26 september. Toney maakte dit seizoen in zes wedstrijden al vijf doelpunten in de Premier League.

Vorig seizoen scoorde de Engelsman twaalf keer op het hoogste niveau in Engeland, een jaar eerder had hij met 31 goals een belangrijk aandeel in de promotie van Brentford naar de Premier League. "We houden Ivan al lang in de gaten", zei Southgate, die Toney onder meer roemt om zijn kopkracht. "Zijn vorm en zijn kwaliteiten, niet alleen wat betreft het maken van doelpunten, zorgen ervoor dat hij een streepje voor heeft op andere spelers die we konden kiezen."

De Engelse selectie bestaat uit 28 spelers. Southgate riep met Harry Maguire, Luke Shaw, Ben Chilwell en Kalvin Phillips enkele spelers op die bij hun clubs weinig speeltijd krijgen. "Maar ze waren en zijn voor ons belangrijke spelers. Het is geen perfecte situatie, maar tot aan het WK in Qatar staan nog heel wat wedstrijden op het programma", aldus de bondscoach, die vanwege het recente overlijden van koningin Elizabeth geen persconferentie gaf om zijn selectie toe te lichten.