Brigitte Kaandorp werkt alweer aan een solovoorstelling

Cabaretier Brigitte Kaandorp maakt alweer plannen voor een nieuwe solovoorstelling. De 59-jarige comédienne staat dit seizoen in het theater met haar collega Jenny Arean. Maar de kans is groot dat zij het seizoen daarna weer in haar eentje gaat toeren.

Dat vertelde zij in gesprek met Paul Haenen in Troost TV. "Ik heb in mijn laptop al van alles staan", legde Kaandorp uit. "Allemaal aanzetjes, beginnetjes. En het gaat vanzelf: op een dag is er dan weer een soloprogramma. Daar kan je ook niets aan doen. Je kan wel denken: ik hou ermee op. Maar elke keer komt er toch weer wat nieuws."

Kaandorp denkt niet dat zij net als Youp van ‘t Hek ooit heel bewust het einde van haar carrière plant. Van ‘t Hek kondigde onlangs aan dat zijn nieuwe tournee de laatste wordt; op zijn zeventigste gaat hij met pensioen. "Al denk ik als ik op vakantie ben soms: dit is ook wel heel erg leuk", geeft de cabaretière toe. "Maar als een show eenmaal staat, en je schiet op het podium bal na bal in het doel: dat is het allergaafste dat er bestaat."

De kaartverkoop voor de tournee van Kaandorp en Arean is deze week van start gegaan.