Britney Spears mocht niets van tienerzwangerschap zusje weten

Toen Jamie Lynn Spears op haar zestiende zwanger werd, mocht ze dat van haar ouders niet aan haar zus Britney vertellen. Dat vertelt de Zoey 101-actrice in haar nieuwe boek, waarvan TMZ een deel heeft ingezien.

Britney werd in 2007 door paparazzi gevraagd te reageren op Jamie Lynns zwangerschap, en verklaarde fotografen voor gek. "Mijn zusje is niet zwanger", zei ze voor de camera's. Toen de fotografen haar vertelden dat Jamie Lynn en hun moeder Lynne het nieuws hadden bevestigd, geloofde ze dat duidelijk niet en zei: "Whatever."

Jamie Lynn laat in haar boek weten dat ze er erg veel moeite mee had dat ze het nieuws niet met Britney, die tien jaar ouder is dan zij en in die tijd psychiatrisch werd behandeld, mocht delen. "Ik had haar meer dan ooit nodig en ze kon mij niet helpen in een tijd dat ik erg kwetsbaar was. Tot op de dag van vandaag doet het pijn dat ik dit niet aan mijn zus mocht vertellen", schrijft ze.

Abortus

In het boek, dat Things I Should Have Said heet en dat binnenkort uitkomt, vertelt Jamie Lynn ook dat haar ouders haar in eerste instantie probeerden over te halen abortus te plegen en later het kind af te staan ter adoptie. Toen ze ervoor koos de baby te houden, zou ze met haar moeder in een vakantiehuisje op het platteland hebben moeten verblijven zodat niemand haar zag totdat het nieuws, dat ze in een exclusief interview met OK Magazine bekendmaakte, naar buiten was.

Jamie Lynn beviel in juni 2008 van haar dochter Maddie. Ze was enkele maanden daarvoor verloofd met Maddies vader Casey Aldridge, maar de twee gingen eind 2009 uit elkaar. Ze trouwde in 2014 met Jamie Watson, met wie ze in 2018 dochter Ivey kreeg.