Brits tankstationbedrijf legt beperkingen op bij brandstofverkoop

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse exploitant van tankstations EG Group legt beperkingen op bij de hoeveelheid brandstof die automobilisten kunnen kopen vanwege de zeer grote vraag. Bij pompstations in het Verenigd Koninkrijk zijn lange rijen ontstaan omdat oliebedrijven als BP locaties hebben moeten sluiten door een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs om brandstof te leveren. Automobilisten zijn bezorgd dat ze zonder brandstof komen te zitten.

Klanten bij EG Group kunnen nu maximaal voor 30 pond (35 euro) aan brandstof tanken. Het bedrijf spreekt van een "ongekende vraag" door automobilisten. Ook wijst de onderneming op de leveringsproblemen. Vrachtwagenchauffeurs en nooddiensten zijn uitgesloten van de maatregel. EG heeft ongeveer vierhonderd tankstations in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens BP zijn er bij minstens vijftig van zijn ruim 1200 Britse pompstations tekorten aan bepaalde brandstoffen. Sommigen zijn helemaal dicht. BP is bezig pompstations met een grote vraag van klanten van extra brandstof te voorzien, net als locaties langs snelwegen of belangrijke verkeersknooppunten. Shell, dat ongeveer duizend Britse tankstations heeft, neemt ook maatregelen om aan de grote vraag te voldoen. Ook bij Shell zouden sommige vestigingen dicht zijn.