‘Britse Drag Race-sterren in gesprek over deelname ESF’

Drie Britse Drag Race-sterren gaan eventueel het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival volgend jaar. Dat melden Britse media. Het gaat om Divina de Campo, Blu Hydrangea en Baga Chipz.

De drie deden een aantal jaar geleden mee aan RuPaul's Drag Race UK en vormen sindsdien de groep The Frock Destroyers. Nu overweegt het trio naar Italië te gaan, waar het Songfestival volgend jaar plaatsvindt. "Daar zijn gesprekken over gevoerd. Verder kan ik er nog niets over zeggen, maar het is zeker niet onmogelijk dat dit gaat gebeuren", vertelde Baga Chipz aan de Britse tabloid Daily Star.

Volgens Baga Chipz zou hun optreden meer punten kregen dan de nul punten die het Verenigd Koninkrijk afgelopen editie kreeg. "We zouden nooit nul punten krijgen. Wij brengen camp. Drag Race is een wereldwijd fenomeen, miljoenen mensen kijken ernaar." En die miljoenen kijkers zouden ook op hun gaan stemmen volgens Baga Chipz.

De deelnemer van 2021, James Newman, haalde met zijn liedje Embers nul punten op het Eurovisie Songfestival, maar hij leek het in de hitlijsten een stuk beter te gaan doen. Embers was de week na het liedjesfestijn het op twee na meest gedownloade liedje, meldde het Britse Official Charts.