Britse stemactrice van 103 jaar oud gaat met pensioen

De 103-jarige actrice June Spencer gaat met pensioen. De Britse was 70 jaar lang te horen als het personage Peggy Woolley in de BBC Radio 4-soap The Archers, maar vind het inmiddels welletjes, vertelt ze aan The Guardian.

Spencer vergelijkt zichzelf in de krant met een oude tak waar de tijd voor is gekomen om te snoeien. "In 1950 hielp ik met het planten van een eikeltje. Het schoot wortel en in januari 1951 werd het geplant en kreeg het de naam The Archers", zegt Spencer. "In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een prachtige grote boom met veel takken. Maar nu is deze oude tak, bekend als Peggy, zwak en onveilig geworden, dus ik besloot dat het de hoogste tijd was. Dus ik heb haar naar behoren gesnoeid."

Dat Spencer grote bekendheid genoot in het Verenigd Koninkrijk bleek wel toen Camilla, de vrouw van de Britse prins Charles, aangaf een groot fan van de radiosoap te zijn. Toen de soap zestig jaar bestond had de hertogin van Cornwell een gastrolletje in het hoorspel en noemde ze Spencers personage Peggy "een echte schat". Gedurende haar loopbaan werd Spencer onder meer onderscheiden met een Lifetime Achievement Award op de BBC Audio Drama Awards in 2014.