Britse tennisser Norrie verrast Alcaraz in kwartfinale Cincinnati

CINCINNATI (ANP) - De Britse tennisser Cameron Norrie heeft de halve finales bereikt van het masterstoernooi in Cincinnati. De nummer 11 van de wereld versloeg Carlos Alcaraz, de mondiale nummer 4, in drie sets: 7-6 (4) 6-7 (4) 6-4. Norrie verspeelde in de tweede set een voorsprong van 4-1 en kwam vervolgens in de derde set met 3-1 achter te staan, maar wist de 19-jarige Spanjaard alsnog te verslaan.

"Ongelooflijk, wat een partij", zei de 26-jarige Brit, die vorig jaar het masterstoernooi van Indian Wells won en dit seizoen ook al twee titels pakte. "Toen ik in de tweede set met 4-1 voor stond, dacht ik al iets te veel aan de finishlijn in plaats van hoe ik punt voor punt zou winnen. Carlos ging op dat moment beter spelen en gaf niets meer weg." Norrie, beschouwd als een van de fitste spelers op de ATP Tour, herpakte zich in de beslissende set.

De Brit neemt het in de halve finales op tegen Borna Coric, de Kroaat die in de tweede ronde Rafael Nadal versloeg en in de kwartfinales ook afrekende met de als zevende geplaatste Canadees Félix Auger-Aliassime: 6-4 6-4.