Britt Dekkers paard met vervroegd pensioen

AMSTERDAM - Britt Dekker deelt verdrietig nieuws over haar paard, dat met vervroegd pensioen moet wegens een blessure. Vito kan niet langer wedstrijden en shows rijden.

"Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden in de wei. Hij voelde zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan", schrijft Britt over haar geliefde paard. "We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeursontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude", vervolgt ze.

Na twee maanden rust heeft de dierenarts hem verder onderzocht. "Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij diezelfde knie op zijn achterbeen en dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt. Die vloeistof zit tussen het bot en de pees en zorgt dat je soepel kunt bewegen. Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd", concludeert Britt verdrietig.

Britt gaat Vito missen. "Ik reed altijd zo’n vier keer in de week op hem, meestal zonder zadel en het was elke rit genieten. Altijd als ik super gestrest was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen. Ik ken geen braver paard." Britt hoopt dat haar paard "na heel veel rust" iets beter wordt en dat ze nog af en toe een buitenritje met hem kan maken.