‘Britten eten meer en bewegen minder sinds lockdown’

LONDEN (ANP/RTR) - Britten eten meer, drinken meer alcohol en bewegen minder sinds de invoering van vrijheidsbeperkende coronamaatregelen door de overheid. Dat zeggen onderzoekers van de Oxford University op basis van een enquête, waarbij achthonderd mensen de afgelopen weken werden ondervraagd over hun gezondheid en gewoontes.

De onderzoekers constateren dat veel ondervraagden mentale problemen hebben gekregen en dat dit vaak gepaard gaat met ongezond eten, veel alcohol drinken, slecht slapen en weinig beweging. Volgens de onderzoekers hadden vooral jongvolwassenen last van mentale problemen.

De Britse regering kondigde maandag maatregelen aan om overgewicht aan te pakken. Zo moeten calorieën beter worden aangegeven op de verpakking en mag er voor 21.00 uur op televisie geen reclameboodschappen voor fastfood worden gemaakt.

Premier Boris Johnson riep de Britten op om af te gaan vallen. Hij zei zelf ook altijd problemen te hebben gehad met zijn gewicht, maar sinds zijn besmetting met het coronavirus is hij 6 kilo kwijtgeraakt.

"Ik heb altijd gewicht willen verliezen en net als veel mensen heb ik moeite om op gewicht te blijven. Sinds mijn besmetting met het coronavirus ben ik bezig mijn gezondheid te verbeteren", aldus de premier.