Britten maken indruk op laatste repetitiedag songfestival

Op de laatste reguliere repetitiedag voor de zogeheten dress rehearsals van de halve finales van het Eurovisie Songfestival beginnen, heeft Groot-Brittannië een goede indruk achtergelaten. De charismatische zanger Sam Ryder zette een uitstekende performance neer en dat is ook gezien door de wedkantoren.

Na afloop van de repetities zakten de quoteringen van Groot-Brittannië fors en stegen daarmee zijn winkansen. Aan het einde van de middag stond Ryder op een winkans van 10 procent, gelijk aan de Zweedse zangeres Cornelia Jakobs. Groot-Brittannië stond vrijdag nog op 6 procent, terwijl Zweden toen op 12 procent stond.

De bookmakers hebben alleen in Italië en Oekraïne nog meer vertrouwen. Italië staat tweede met een winkans van 12 procent en Oekraïne staat al maanden bovenaan met inmiddels 46 procent kans om te winnen. De Nederlandse zangeres S10 staat al weken stabiel op de negende plaats van de in totaal 40 deelnemers.

Het optreden van de Brit Ryder was samen met de rest van de zogeheten Big Five nog niet helemaal te zien geweest voor de aanwezige pers in Turijn.

De Big Five-landen bestaan naast Groot-Brittannië uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Omdat ze meer geld betalen aan het songfestival zijn ze al automatisch geplaatst voor de finale.