Broadwayhit An Act of God voorlopig niet naar Nederland

De Amerikaanse toneelhit An Act of God zal dit jaar toch niet in Nederland te zien zijn. Producent Medialane kondigde afgelopen seizoen aan de rechten van de voorstelling te hebben gekocht. Het stuk zou in de eerste maanden van 2021 te zien zijn, onder meer in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Maar in de winter moesten alle theaters hun deuren sluiten vanwege de coronalockdown.

"We hadden de voorstelling in gedachten in een theater met een 1,5 meter opstelling", legt een woordvoerder uit. "Nu de theaters weer bijna volle zalen mogen ontvangen, richten we ons komend seizoen op grotere producties zoals Diana & Zonen en Matilda: De musical." Het productiehuis bezit nog wel de rechten van An Act of God en sluit niet uit dat de voorstelling in een later stadium alsnog wordt opgevoerd in Nederland.

In de satire blijkt God als bekende acteur teruggekeerd te zijn op aarde. Samen met twee engelen reflecteert hij op de wereld en zijn leven. In de Broadway-versie werd de hoofdrol eerst gespeeld door 'Big Bang Theory'-ster Jim Parsons en daarna door 'Will & Grace'-acteur Sean Hayes. An Act of God trok op Broadway maandenlang uitverkochte zalen.