Broadwaytoneelstuk over leven Sidney Poitier in de maak

Het leven van acteur, regisseur en activist Sidney Poitier is binnenkort te zien in een nieuw Broadwaystuk, Sidney. Hierin is te zien hoe de inmiddels gepensioneerde Poitier opgroeit in de Bahama's en uiteindelijk uitgroeit tot een ster.

Poitier (94) regisseerde onder meer komediefilm Stir Crazy, speelde onder meer in The Defiant Ones en won in 1964 een Academy Award in de categorie Beste Acteur. Het stuk is gebaseerd op Poitiers autobiografie The Measure of a Man, schrijft Variety.

Filmmaker Anika Poitier, de dochter van de ster, helpt het stuk te produceren. Het toneelstuk wordt geschreven en geregisseerd door Charles Randolph-Wright, bekend van Blue, en Ruben Santiago-Hudson, die dat ook voor Lackawanna Blues deed.

Ontmoeting

Randoph-Wright ontmoette Poitier toen die een show zag die hij hielp schrijven en regisseren. "We gingen een hapje eten en ik kon letterlijk niet praten. Poitier zei: als ik je op een of andere manier ooit heb geïnspireerd, dan heb je me meer dan terugbetaald met wat ik vanavond zag."

Ook Santiago-Hudson is onder de indruk van Poitier, volgens hem een van de grootste acteurs ooit. "Het is een eer om zijn bijzondere carrière en leven vast te mogen leggen in dit stuk."