Bruce Springsteen krijgt belangrijke onderscheiding van Biden

Bruce Springsteen heeft dinsdag de belangrijkste Amerikaanse onderscheiding ontvangen die een artiest kan krijgen: de National Medal of Arts. De Amerikaanse president Joe Biden overhandigde de medaille aan de 73-jarige rocker.

Het is niet de eerste keer dat Springsteen een onderscheiding overhandigd krijgt in het Witte Huis. In 2016 mocht de uitgesproken democraat en supporter van Biden en toenmalig president Barack Obama langskomen bij Obama voor de Medal of Freedom. 'The Boss' trad ook op tijdens de inauguratie van Biden in 2021 en zong toen het nummer Land of Hope and Dreams.

In een verklaring van het Witte Huis wordt Springsteen omschreven als "een van onze grootste artiesten en verhalenvertellers". "De muziek van Bruce Springsteen viert onze triomfen, heelt onze wonden en geeft ons hoop en vat de geest van wat het betekent om Amerikaan te zijn."

De prestigieuze prijs wordt al sinds 1985 uitgereikt. Ook onder anderen zangeres Gladys Knight, actrice Julia Louis-Dreyfus en modeontwerpster Vera Wang kregen een medaille.