Bruins: truc topverdieners zorg snel aanpakken

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet gaat snel een constructie aanpakken waardoor zorginstellingen hogere salarissen kunnen uitbetalen dan de wet toelaat. Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg spreekt van ,,een truc'' die ,,niet hoort''.

Zorginstellingen besteden hun werk vaak uit aan een bv die ze voor dat doel hebben opgericht, bleek deze week uit onderzoek van het Financieele Dagblad. Zo'n bv hoeft zich niet aan de regels te houden voor grootverdieners die door de overheid worden betaald en kan dus topsalarissen uitkeren. De wet laat deze sluiproute toe, maar dat is volgens Bruins niet de bedoeling.

Om de ,,truc'' te kunnen tegengaan gaat hij overleggen met minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken), die over de inkomensnormen gaat, zei Bruins. Maar ,,dit gaat echt snel worden aangepakt, daar kunt u vanop aan''.

De minister tekende wel aan dat het uitbesteden van de zorg aan een bv soms wel in de haak is, bijvoorbeeld om mogelijk te maken dat verschillende zorginstellingen kunnen samenwerken.

0 Reacties Doe mee met de discussie →