BTS wijst bij toespraak op duurzame ontwikkelingsdoelen VN

De Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft tijdens de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York een toespraak gehouden. De zangers waren uitgenodigd door de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. BTS heeft wereldwijd veel jonge fans en wilde met de speech de aandacht van de jeugd trekken en hen attent maken op de VN-doelstellingen over duurzame ontwikkeling.

Met deze doelstellingen wil de VN onder meer armoede en honger bestrijden, schoon water voor iedereen toegankelijk maken en zorgen dat iedereen ter wereld toegang heeft tot duurzame energie. Voorafgaand aan hun speech hadden de mannen jongeren over de hele wereld gevraagd naar hoe zij de afgelopen twee jaar beleefd hebben en wat ze van de wereld op dit moment vinden.

Ook de coronapandemie kwam tijdens de toespraak aan bod. "We dachten dat de wereld op pauze stond, maar het gaat nog steeds vooruit. Iedere keuze die we maken is het begin van verandering", zei zanger Jin. Volgens de Zuid-Koreaan is nu het moment om actie te ondernemen. "We kunnen niet stilstaan en nieuwe uitdagingen niet aanvaarden wanneer we op het meest ideale moment van ons leven zijn."

Ook de nieuwe clip Permission to Dance van BTS was te zien voor de deelnemers aan de VN-top.