Bulgaren na ruime nederlaag bij Hongarije (3-0) naar laatste plek

BOEDAPEST (ANP) - Bulgarije heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van volgend jaar verloren. Het elftal van bondscoach Mladen Krstajic ging in Boedapest met 3-0 onderuit tegen Hongarije. Bulgarije, dat in 2004 voor het laatst meedeed aan een eindtoernooi, was het kwalificatietraject vrijdag gestart met een nederlaag tegen Montenegro (0-1). AZ-speler Milos Kerkez had een basisplaats bij Hongarije.

Servië, met Ajacied Dusan Tadic als aanvoerder, won met 2-0 bij Montenegro dankzij twee treffers van Dusan Vlahovic. Servië leidt na twee duels met 6 punten in groep G.

In groep F herstelde Zweden zich van de nederlaag tegen België (0-3). Azerbeidzjan werd met 5-0 geklopt. AZ-aanvaller Jesper Karlsson viel in de slotfase in bij Zweden en scoorde één keer. Oostenrijk behaalde in dezelfde poule een late zege op Estland (2-1). Feyenoorder Gernot Trauner ontbrak bij Oostenrijk wegens een lichte blessure. PSV'er Phillipp Mwene had wel een basisplaats. Oostenrijk is na twee duels met 6 punten koploper.

Polen, met Feyenoorder Sebastian Szymanski als invaller, behaalde in groep E een kleine overwinning op Albanië: 1-0. Karol Swiderski scoorde kort voor rust. Polen verloor vrijdag de eerste kwalificatiewedstrijd met 3-1 van Tsjechië. De Tsjechen speelden nu gelijk bij Moldavië (0-0).