Burgemeester Nijmegen wil onderzoek naar instorten tribune

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen wil snel weten hoe het kon gebeuren dat zondag in de wedstrijd tussen NEC en Vitesse het onderste deel van het vak met supporters van de bezoekende club naar beneden stortte. "Ik ben erg geschrokken van wat er gebeurd is", aldus Bruls. "Gelukkig is er voor zover nu bekend niemand gewond geraakt. Ik wil dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat hier gebeurd is."

Het ging mis toen supporters van Vitesse na het behalen van de overwinning in de beladen derby (0-1) op en neer sprongen op de tribune. Zij deden dat terwijl de spelers van hun club op het veld met ze mee aan het springen waren. Het ging om het onderste deel van de tribune (een rij of zes, zeven) voor uitsupporters. Bovenin bleef de tribune wel intact.

Een van de Vitesse-supporters die in het uitvak aanwezig was, zegt tegen Omroep Gelderland dat alle fans het uitvak zelf konden verlaten. "Iedereen zit nu weer in de bus, gelukkig zonder verwondingen. Maar het was wel schrikken", aldus supporter Danny. "De sfeer is er niet minder om. Iedereen zit weer veilig op de terugweg naar huis. We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste."