Burgemeesters bespreken maatschappelijke impact coronacrisis

ARNHEM (ANP) - De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen bespreken maandag de maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis. Directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) geeft tijdens de vergadering in Utrecht een presentatie.

Het SCP kwam deze maand met een rapport over hoe Nederland ervoor staat na een jaar corona. De meeste Nederlanders hebben nog steeds een hoge kwaliteit van leven, maar er zijn kwetsbare groepen voor wie dat niet geldt. Het SCP waarschuwt dat de aanhoudende crisis voor wrijving in de samenleving zorgt, omdat groepen elkaar verwijten maken.

De burgemeesters vergaderen kort voordat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge maandagavond weer een persconferentie geven. Het Veiligheidsberaad krijgt te horen of en op welke termijn er mogelijk versoepelingen komen in het strenge coronabeleid. Zeer waarschijnlijk schuift daarvoor zoals gewoonlijk justitieminister Ferd Grapperhaus namens het kabinet aan. Hij en beraadsvoorzitter Hubert Bruls geven na afloop van de bijeenkomst een toelichting.