Cambuur legt na Rienstra en Foor ook Johnsen vast

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur heeft na de middenvelder Ben Rienstra en Navarone Foor ook spits Bjørn Johnsen vastgelegd. De Noorse international zat zonder club na zijn vertrek bij de Canadese ploeg CF Montreal. Cambuur maakte maandag bekend dat Johnsen op proef meetraint, een dag later werd hij al vastgelegd.

"Bjørn is hier een paar dagen geweest voor meerdere testen en om mee te trainen met de eerste selectie", zegt technisch manager Foeke Booy. "Hij heeft hierbij laten zien, ondanks een gering aantal speelminuten in de afgelopen tijd, topfit te zijn. Hiermee hebben we na het vertrek van Tom Boere de spitspositie weer ingevuld."

De 31-jarige aanvaller ondertekende een contract tot het einde van het seizoen in Leeuwarden. Johnsen kwam in de Eredivisie eerder uit voor ADO Den Haag en AZ. Voor ADO maakte hij negentien doelpunten in de Eredivisie in het seizoen 2017-2018. Dat leverde hem een transfer naar Alkmaar op. Bij AZ kon Johnsen de verwachtingen niet helemaal waarmaken. Hij speelde de afgelopen jaren in Noorwegen, Zuid-Korea en Noord-Amerika.

Vorige week legde Cambuur al de clubloze middenvelder Rienstra tot het einde van het seizoen vast. De Friese club versterkte zich ook met Foor. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat met 12 punten op de zeventiende plaats in de Eredivisie en blijft alleen FC Groningen op basis van het doelsaldo voor.