Candace Cameron moedigt dochter Lori Loughlin aan

Full House-ster Candace Cameron Bure heeft zich nooit duidelijk uitgesproken over het omkoopschandaal waarbij collega Lori Loughlin betrokken was, maar maandag stak de actrice de dochter van Loughlin wel een hart onder de riem.

Vlogster Olivia Jade doet mee aan het nieuwe seizoen van Dancing with the Stars en Candace moedigt de dochter van haar televisietante daarbij aan. In een video op haar Instagram Stories zegt de 45-jarige: "Ik heb niet veel op social media gezeten de laatste tijd want ik ben aan het werk en het is superdruk. Maar Dancing with the Stars begint vanavond! Ik kijk er zo naar uit om iedereen te zien. Vooral Olivia Jade, ik ben voor jou! Geniet ervan vanavond!"

Loughlin en haar echtgenoot Massimo Giannulli werden vorig jaar veroordeeld voor hun rol in het omkoopschandaal. Ze betaalden een half miljoen om hun twee dochters, Olivia en oudere zus Isabella, toegelaten te krijgen op de prestigieuze universiteit USC. Het smeergeld werd gebruikt om de tieners op papier in het roeiteam te krijgen, ook al beoefenden de twee die sport helemaal niet.

De actrice, die in Full House en revival Fuller House de rol van tante Becky speelde, kreeg een celstraf van twee maanden, een boete van 150.000 dollar, 100 uur taakstraf en een proeftijd van twee jaar. Haar echtgenoot moest vijf maanden de cel in, 250.000 dollar betalen en 250 uur taakstraf volbrengen. Ook hij is sinds zijn celstraf aan een proeftijd van twee jaar gebonden.