Candy Dulfer bezorgd om muzikanten in coronatijd

Candy Dulfer vindt het naar om te zien hoe zwaar muzikanten het hebben door de coronacrisis. "Artiesten hebben nog wel het geluk van een hit of andere klussen erbij, maar de echte muzikanten - wat mijn vrienden zijn - hebben het al jaren heel moeilijk. Dus zo'n pandemie eroverheen was echt killing", zegt de saxofoniste in een interview met Ronald Molendijk voor de onlineserie Shownieuws komt naar je toe.

De 51-jarige Dulfer doet het pijn om te zien dat jonge muzikanten niets kunnen doen. "Ik kan morgen doodgaan en dan heb ik alles meegemaakt", vertelt ze. "Ik wil dat jonge mensen hetzelfde meemaken."

Ook voor Dulfer was het best een moeilijke tijd. "Maar uiteindelijk is het count your blessings en ben ik zo gezegend met alles. Ik kon ook niet lang chagrijnig of verdrietig zijn dat ik even niets kon doen en over wat ik zag gebeuren om me heen. Je moet gewoon zeggen: wat heb ik nou wel?"

Droog brood

Zo putte de saxofoniste kracht uit haar gezin. "Als je voor je kinderen uit je bed moet dan kan je niet kniezen, dan moet je gewoon leuk zijn."

Ook maakte Dulfer op afstand muziek, deed ze virtuele uitzendingen en gaf ze optredens voor een kleun publiek. Zo verdiende haar crew toch nog iets. Dat de saxofoniste het niet redt om haar crew financieel te ondersteunen, vindt ze heel moeilijk. "Elk Zoompje dat ik doe, trek ik geld uit voor ze."

Zodra het weer mogelijk is om op te treden, gaat Dulfer ervoor. "Ook al is het voor dertig of voor vijftig mensen: ik ga weer beginnen. Dan ga ik dat doen eerst. En zodra we weer voor meer mogen dan heb ik een band die staat te trappelen en een plaat af. Dus dan gaan we weer."