Cannes woensdag in de ban van Elvis en zijn Nederlandse manager

De langverwachte film Elvis van regisseur Baz Luhrmann beleeft woensdagavond de wereldpremière op het festival van Cannes. De muzikale biografiefilm wordt voor het eerst vertoond in de grote zaal van het Palais des Festivals in de Zuid-Franse badplaats. Cast en crew, onder wie Tom Hanks en Austin Butler, zullen voorafgaand over de prestigieuze rode loper lopen.

Elvis verkent het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler), gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van de doorbraak van de zanger tot aan zijn status als ongekende superster. Dit vond allemaal plaats tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in de VS.

Tom Parker was een Nederlander die eigenlijk Dries van Kuijk heette. Hij ontdekte Elvis en was jarenlang zijn manager. Regisseur Baz Luhrmann maakte eerder hits als Moulin Rouge!, Romeo + Juliet en The Great Gatsby. Elvis draait eind juni in de Nederlandse bioscopen.