Captain Marvel blijft volle zalen trekken

AMSTERDAM - De nieuwe superheldenfilm Captain Marvel blijft onverminderd populair in de Nederlandse bioscopen. De film met Brie Larson in de hoofdrol staat na twee weken nog steeds bovenaan de lijst met best bezochte titels. Bijna 350.000 mensen kochten al een kaartje voor de heldin, blijkt uit de donderdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse bioscopen.

De film haalde wereldwijd in die periode al 800 miljoen dollar op. Captain Marvel speelt zich af in de jaren negentig en vertelt hoe piloot Carol Danvers een van de grootste helden uit het Marvel-universum wordt. Behalve Brie Larson speelt ook acteur Samuel L. Jackson een hoofdrol. Hij speelt een jonge versie van het personage Nick Fury, dat al in diverse Marvel-films te zien was. Met behulp van digitale technieken is de nu 70-jarige acteur dertig jaar jonger gemaakt.

Bohemian Rhapsody

Het is de 22e Marvel-film; voorgaande titels als Black Panther, Avengers en Iron Man waren megasuccessen. In totaal heeft de reeks inmiddels bijna 18 miljard dollar opgebracht.

Andere films die momenteel in de Nederlandse bioscopen volle zalen trekken, zijn Oscarwinnaar Green Book, de Nederlandse romantische komedie Verliefd op Cuba en - nog steeds - de Queen-biografiefilm Bohemian Rhapsody. De teller voor het met meerdere Oscars onderscheiden muzikale drama staat inmiddels op ruim 2,2 miljoen bezoekers.