Carillonspelers sluiten zich aan bij eerbetoon voor Kooymans

Talloze carillonspelers door heel Nederland sluiten zich op 11 maart aan bij het eerbetoon voor George Kooymans, gitarist en oprichter van de Haagse rockband Golden Earring. Het is dan zijn 73e verjaardag. De bedoeling is dat om 17.15 uur op allerlei manieren de legendarische hit Radar Love gaat klinken.

Het nummer wordt gespeeld op onder meer de carillons van de Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen en verschillende kerken in Limburg. Ook wordt het gedraaid in het Haagse Zuiderpark en zeggen veel fans Radar Love en andere hits uit hun raam te laten schallen. De initiatiefnemers hopen ook op de steun van veel radiostations.

Het eerbetoon is op poten gezet door Earring-fans. Onlangs werd bekend dat Kooymans lijdt aan de progressieve zenuw- en spierziekte ALS. Daardoor ziet de band zich na zestig jaar genoodzaakt te stoppen.

Radar Love is de grootste hit van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse top 100.