Carmelo Anthony maakt vierdelige docu over leven en carrière

Basketballer Carmelo Anthony gaat een vierdelige documentaire maken over zijn carrière, meldt entertainmentwebsite Deadline. De serie heet Seven, naar het bekende nummer dat de 38-jarige sinds 2011 op zijn shirt draagt.

Seven gaat over het leven en de carrière van de tienvoudig NBA All Star-speler, zowel op als naast het veld. Er worden zaken besproken die tot nu toe niet bekend waren. Daarnaast biedt de serie een kijkje in het leven van Anthony en laat de docu zien wat het inhoudt om een atleet, beroemdheid en bovenal een mens te zijn.

De basketballer van de Los Angeles Lakers heeft ervoor gekozen om zijn verhaal juist nu te vertellen, omdat het tijd is voor zijn eigen waarheid. "Ik kijk ernaar uit dat mensen eindelijk de kans krijgen om over mijn avontuur in mijn eigen woorden te horen", laat Anthony in een verklaring weten.

De small forward maakte in 2003 namens de Denver Nuggets zijn debuut in de NBA. Hij speelde daar tot 2011 voordat hij overstapte naar de New York Knicks, waar hij tot 2017 bleef. Na uitstapjes bij Oklahoma City Thunder, Houston Rockets en Portland Trail Blazers kwam Anthony in 2021 bij de Lakers terecht. Hij won daarnaast met de Amerikaanse basketbalploeg goud op de Olympische Spelen van 2008, 2012 en 2016.