Caroline van der Leeuw moet wennen aan ‘nieuwe identiteit’

Caroline van der Leeuw vindt het voor zichzelf "gek genoeg" ook nog vreemd dat ze niet langer als haar alter ego Caro Emerald op de bühne zal staan. "Dat is dus best, ook voor mij, wennen", zei de zangeres zaterdag in het NPO 1-programma Matthijs Gaat Door.

Vorige maand werd bekend dat Van der Leeuw afscheid had genomen van haar artiestennaam en nu een nieuwe start maakt onder de naam The Jordan. "Ik heb heel lang gewerkt aan het album. Dat was ook een hele zoektocht en uiteindelijk heb ik dat album afgemaakt, al in januari." Volgens haar voelde dat alsof haar kind was geboren. "En nu gaat het kind de wereld in. Maar ik moet zelf wel wennen aan mijn nieuwe identiteit eigenlijk."

De 41-jarige Van der Leeuw, die wereldwijd grote successen boekte als Caro Emerald, zegt dat haar alter ego niet "weg hoefde". Die identiteit is voor haar echter wel "een ander leven" geworden. "Ik weet niet of jullie wel eens oude foto's van jezelf ziet en dan denkt: 'waarom de fuck heb ik dat ooit aangetrokken?' Dat is het gewoon. Ik ben het ontgroeid."