Carrie Underwood over Loretta Lynn: ze is onvervangbaar

Ook de Amerikaanse countryzangeres Carrie Underwood staat online stil bij het overlijden van Loretta Lynn. "Ze is onvervangbaar", schrijft Underwood op Instagram. De Amerikaanse countryzangeres Lynn is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden.

"De eerste keer dat ik Loretta Lynn ontmoette, was in de Grand Ole Opry aan het begin van mijn carrière", blikt Underwood terug in het bericht, waarbij ze een foto van Lynn deelt. Ze was met een artiest aan het kletsen en plotseling kreeg ze een tik op haar bil. Toen ze zich omdraaide zag ze Lynn lachend weglopen. "Dit is een van mijn meest favoriete verhalen om te vertellen."

Die ervaring laat goed zien wat voor persoon de countryzangeres was, vervolgt Underwood. Ze was "nooit bang om zichzelf te zijn en haar mening te uiten". "Door de jaren heen heb ik de eer gehad om voor haar te zingen ... en ook met haar ... op enkele van de meest speciale momenten van mijn carrière."

Geweldige vrouw

Lynn zal "ongelooflijk worden gemist", stelt Underwood, die vorig jaar het nummer Sill Woman Enough opnam met Lynn en zangeres Reba McEntire. "Maar haar nalatenschap leeft voort in degenen die ze heeft weten te beïnvloeden. Ik ben echt dankbaar dat ik zo'n geweldige vrouw en artiest heb gekend. Bedankt, Loretta, dat je ons hebt laten zien hoe het moet."

Lynn werd begin jaren zestig wereldberoemd met haar hit Coal Miner's Daughter, een autobiografisch nummer. Ze onderscheidde zich van andere countryzangeressen door openlijk te zingen over seks, vreemdgaan en scheidingen. In 2005 maakte Loretta een verrassende comeback met het album Van Lear Rose. Dat deed ze onder de hoede van Jack White, de frontman van The White Stripes.