Casa-klinieken mogelijk afzonderlijk verkocht

DEN HAAG (ANP) - De klinieken van de failliete abortusorganisatie CASA worden mogelijk per locatie verkocht. Het betreft drie klinieken in Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. De transacties moeten wel voor volgende week vrijdag rond komen, anders moeten de locaties de deuren sluiten. Dat heeft curator Marc Udink donderdag gezegd.

Udink is ,,redelijk optimistisch" dat de verkoop van de drie locaties gaat lukken. De geïnteresseerden zijn zowel collega-klinieken als ,,derden". De kopers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen, zegt hij. ,,Allereerst een som betalen voor de inventaris. Daarnaast moeten ze nazorg kunnen leveren aan vrouwen die een ingreep hebben gehad. Ook moeten ze patiëntgegevens veilig kunnen stellen."

Dat volgende week vrijdag het doek kan vallen voor CASA-klinieken heeft te maken met de betaling van salarissen. Udink: ,,Het UWV heeft na het faillissement de doorbetaling van de lonen op zich genomen. Maar de rechter heeft bepaald dat dit uiterlijk tot volgende week vrijdag het geval is."

0 Reacties Doe mee met de discussie →