Cast Aladdin vol vertrouwen dat musical in september te zien is

In september gaat de musicalversie van Aladdin in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Producent Stage Entertainment gaat ervan uit dat het tegen die tijd weer mogelijk is om voor een volle zaal te spelen en ook de cast heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken, vertellen de acteurs aan het ANP.

"We gaan ervan uit dat het dan weer gewoon kan. Ik kan geen koffiedik kijken en het is mijn vak niet, maar tegen die tijd is vast iedereen gevaccineerd die dat wil", verwacht Stanley Burleson, die de rol van de geest speelt. Ook Jonathan Vroege (Aladdin) heeft goede hoop. "We zijn nu heel ver met testen en na een ruwe start gaat het ook met het vaccineren de goede kant op en tegen die tijd zijn we weer maanden verder. We gaan het zien, maar ik heb er vertrouwen in."

De cast kan ook niet wachten tot het zover is en moest al even geduld hebben; de première stond eigenlijk gepland voor het najaar van 2020. "We staan allemaal te popelen, ik zou het liefst morgen beginnen", zegt Keoma Aidhen, die in de musical te zien is als prinses Jasmine. Roberto de Groot (Jafar) vindt het idee van voor een volle zaal spelen na zo'n lange tijd best wel onwerkelijk. "Maar ik heb er ontzettend veel zin in. Ik denk dat ik er heel veel energie van krijg en dat het ook een opluchting is: van hè hè, het mag eindelijk weer."

Emotioneel

Burleson verwacht dat ook het publiek met smart zit te wachten om weer naar het theater te kunnen. "Mensen hebben al maanden tickets en vouchers in de la liggen. Ik denk dat ze het theater echt hebben gemist." Dat beaamt Aidhen. "Dat gevoel dat je samen in een zaal met z'n allen naar iets kijkt. Ik denk dat het ook voor het publiek best wel emotioneel gaat zijn als dat weer kan."

Volgens de acteurs staat bezoekers tijdens Aladdin, gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1992, een "spektakel" te wachten. Vroege was erg onder de indruk toen hij de productie in 2018 in Amerika zag. "Ik had heel hoge verwachtingen, maar die zijn echt overtroffen. Het is zo mooi, het vliegend tapijt is echt fantastisch, zelfs als je weet hoe het werkt zie je dat nog niet. Het is echt magisch."

Aladdin is, als de coronamaatregelen het toelaten, vanaf 18 september te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De musical ging in 2014 in première op Broadway en was behalve in de VS ook in Japan, Duitsland, Australië, Singapore en Londen te zien.