Cast en crew musical The Prom schenkt 3500 euro aan COC

De cast en crew van de nieuwe Nederlandse musical The Prom schenken 3500 euro aan homobelangenorganisatie COC. Dat hebben zij maandagavond laat, op de première van de voorstelling, bekendgemaakt. Zij hopen hiermee bij te dragen aan een mooiere, meer inclusieve wereld, zoals de personages in de voorstelling dat ook proberen. De inzameling vond plaats op de première-avond.

De musical vertelt over een lesbisch meisje dat in een conservatief Amerikaans stadje woont en toch graag met haar vriendin naar het grote eindfeest van school wil. Als de media lucht krijgen van de zaak, besluit een groep impopulaire acteurs uit New York naar de stad af te reizen om flink wat aandacht voor het meisje te genereren. De voorstelling is losjes op ware gebeurtenissen gebaseerd.

Nederland is een van de eerste landen buiten de VS waar de musical te zien is. De hoofdrollen worden gespeeld door Pia Douwes, Dennis Willekens, Rogier Komproe, Joke de Kruijff en Barry Beijer. Het stuk is het hele seizoen door heel Nederland te zien.