Cast Ted Lasso spreekt in Witte Huis over mentale gezondheid

De cast van de Apple TV+-serie Ted Lasso heeft maandag een bezoek gebracht aan het Witte Huis, dat in het teken stond van mentale gezondheid, een van de onderwerpen waar de komische serie over gaat. De acteurs hadden een ontmoeting met president Joe Biden en zijn vrouw Jill. Na afloop sprak de cast onder leiding van Witte Huis-woordvoerster Karine Jean-Pierre met de pers in de briefingroom.

Hoofdrolspeler Jason Sudeikis zei dat iedereen wel iemand kent die worstelt met zijn psychische gezondheid. "Het maakt niet uit wie je bent, waar je ook woont, ongeacht op wie je hebt gestemd, we kennen allemaal iemand die zich geïsoleerd heeft gevoeld, die zich angstig heeft gevoeld, die zich alleen heeft gevoeld", zo zei hij.

Sudeikis drong er op aan om regelmatig "in te checken" bij vrienden, buren en familieleden, en voegde eraan toe: "Ik geloof echt dat we allemaal ons best moeten doen om voor elkaar te zorgen." De acteur vervolgde: "Hoewel het makkelijker gezegd is dan gedaan, moeten we ook weten dat we niet bang moeten zijn om zelf om hulp te vragen. En daar is veel voor nodig, vooral omdat het zo'n negatief stempel heeft en dat hoeft niet zo te zijn."

Ted Lasso gaat over de American football-coach Ted Lasso (gespeeld door Sudeikis) die wordt ingehuurd om het professionele Engelse voetbalteam AFC Richmond te coachen, hoewel hij geen enkele voetbalervaring heeft. Het huidige derde seizoen is mogelijk het laatste, zo lieten de makers eerder doorschemeren.