CDA: meldpunt tegen NRC-journalist past niet bij partij

Het CDA is niet blij met het meldpunt dat voormalig CDA-gedeputeerde Ger Driessen heeft opgericht tegen NRC-journalist Joep Dohmen. In een reactie aan het ANP laat een partijwoordvoerder weten dat een dergelijk meldpunt niet bij de partij past.

"Het CDA staat pal voor de persvrijheid. Daar past een meldpunt tegen een journalist niet bij", laat partijvoorzitter Hans Huibers weten. Hij heeft dat ook persoonlijk aan Driessen laten weten.

Drissen richtte het meldpunt op omdat Dohmen en zijn collega Paul van der Steen in hun boek De Vriendenreünie zeggen dat "een gedeputeerde" met de dienstauto naar een bordeel is gereden. Volgens Driessen wordt hij bedoeld en hij ontkent elke aantijging.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) noemt het meldpunt "alarmerend" en "schadelijk". "In tijden waarin de journalistiek onder vuur ligt, is een dergelijke persoonlijke aanval meer dan schadelijk, zeker omdat deze komt van (ex-)politici met een voorbeeldfunctie", stelt Thomas Bruning, algemeen secretaris bij de NVJ. "Het zou een goed signaal zijn als het CDA actief afstand hiervan zou nemen en royement zou overwegen ten aanzien van de initiatiefnemer van dit meldpunt." Daar heeft het CDA echter niets over gemeld.