Cech gaat weer keepen, maar dan op ijs

LONDEN (ANP) - Petr Cech keert terug onder de lat, maar dan wel op het ijs. De 37-jarige Tsjech gaat in eigen land ijshockeyen bij Guildford Phoenix. Cech zette afgelopen zomer een punt achter zijn lange voetbalcarrière.

De doelman stond jarenlang onder de lat bij Chelsea, waarmee hij vier keer kampioen van de Premier League werd en in 2012 de Champions League won. De afgelopen vier jaar speelde Cech voor Arsenal. Zijn laatste wedstrijd was op 29 mei in Bakoe, de finale van de Europa League tegen uitgerekend Chelsea. De Tsjech was met Arsenal kansloos tegen zijn oude club (1-4).

Cech ging kort daarna weer aan de slag bij Chelsea, nu als adviseur op technisch en prestatief vlak. Hij gaat ook ijshockeyen in eigen land. Als zijn agenda in Londen het toelaat, staat Cech op het ijs onder de lat bij Guilford Phoenix. "Als kind heb ik jarenlang ijshockey gespeeld. Toen ik profvoetballer werd, kon ik dat niet meer doen", zei Cech. "Maar ik ben heel blij dat ik in mijn vrije tijd nu weer de sport kan beoefenen waar ik als kind al zo van hield." Hij debuteert zondag met een thuiswedstrijd tegen Swindon Wildcats 2.