Celebrities reageren op veroordeling Cosby

LOS ANGELES - Veel bekende Hollywoodsterren hebben op social media gereageerd op de veroordeling van Bill Cosby voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand. De Cosby Show-acteur werd donderdag veroordeeld. Hem hangt dertig jaar cel boven het hoofd.

Lili Bernard, die ooit een rol had in The Cosby Show, barstte na de uitspraak in tranen uit en werd daarom de zaal uitgeleid. Eenmaal buiten verklaarde ze tegenover NBC: "Mijn vertrouwen in de mensheid is hersteld."

"Cosby is schuldig. Het spijt me als je van een leugen hield. Zijn slachtoffers kunnen weer ademhalen. Bedankt rechter en jury. Bedankt samenleving voor het wakker worden", twitterde actrice Rose McGowan, die zelf filmproducent Harvey Weinstein beschuldigt van verkrachting. Actrice Alyssa Milano, die de MeToo-beweging aftrapte, bedankte de slachtoffers. "Ik weet dat het verlammend werkt om deze nachtmerries te herbeleven. Maar jullie hebben de wereld wat makkelijk gemaakt voor de volgende generatie die dit monster ter verantwoording willen roepen. Als een moeder waardeer ik dat enorm. Bedankt. Bedankt. Bedankt."

Dag Bill

Amber Tamblyn, de actrice die veel van zich liet horen in het MeToo-debat, zei dat Bills tijd voorbij was. "Jouw tijd is al jaren voorbij. En nu gerechtigheid. Gerechtigheid voor alle vrouwen van wie ik weet dat jij ze pijn hebt gedaan en voor degenen die ik nooit heb ontmoet. Opgeruimd staat netjes." Comédienne Kathy Griffin zei alleen maar: "DAG BILL" en Will en Grace-ster Debra Messing hield het bij: "GERECHTIGHEID! EINDELIJK!".

Actrice Padma Lakshmi noemt de veroordeling 'een passend einde voor de seksueel misbruik bewustwordingsmaand'. "Denkend aan alle vrouwen die hij de afgelopen 50 jaar heeft getraumatiseerd. Als een overlever weet ik dat de pijn nooit helemaal weg zal gaan. Maar ik hoop dat zijn slachtoffers eindelijk een iets van een stukje vrede zullen voelen."

0 Reacties Doe mee met de discussie →