Chantal Janzen vindt verhalen in BOOS ‘om te kotsen’

Chantal Janzen heeft gereageerd op de aflevering van het onlineprogramma BOOS, waarin verscheidene oud-kandidates en medewerkers van The Voice of Holland vertellen over het seksueel grensoverschrijdend gedrag waar zij slachtoffer van zijn geworden. "Het is om te kotsen", schrijft Janzen op Instagram.

"Zoveel respect voor alle slachtoffers. Alle sterkte toegewenst voor al deze vrouwen", aldus Janzen. De presentatrice van The Voice benadrukt dat het "ontzettend moedig" is dat verscheidene vrouwen hun verhaal hebben gedaan in BOOS.

Drie jonge vrouwen vertelden dat zij "overwegend in werksferen langdurig en ongewenst betast" zijn door Marco Borsato. Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van The Voice Kids. "Het zal verdomme je kind zijn", zegt Janzen daarover. "Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers."

John de Mol vertelde in BOOS dat hij Jeroen Rietbergen, nadat er een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag van hem was binnengekomen, streng had toegesproken. Een waarschuwing vond hij genoeg. Janzen snapt dat besluit niet. "Zero tolerance, weet men wel wat dat betekent? ZERO. NUL. Niemand uitgezonderd. NIEMAND. Je laat geen rotte appels zitten. 1x grensoverschrijdend gedrag is al teveel. Verdrietig en schandalig."