Chaos bij show van Daddy Yankee, duizenden dringen stadion binnen

Bij een concert van reggaetón-artiest Daddy Yankee in Santiago in Chili is chaos ontstaan. Zo'n vierduizend mensen zonder kaartje wisten volgens lokale media het stadion binnen te dringen. De ongewenste bezoekers duwden omheiningen omver, vielen crewleden aan en beschadigden auto's. Binnen raakten mensen in het gedrang.

Op video's die op sociale media worden gedeeld is onder meer te zien hoe beveiligers tevergeefs proberen de mensen te weigeren. Andere filmpjes tonen de drukte in het stadion en bezoekers die in paniek raken.

De politie is een onderzoek gestart naar de beveiliging en organisatie van het concert. Organisatie Bizarro Live Entertainment laat in een verklaring weten dat er een "streng veiligheidsprotocol" werd gevolgd. Ook was het personeel verdubbeld vanwege recent toegenomen "misdaden en geweld tijdens grote evenementen" in Chili.

De grote belangstelling voor het concert van Daddy Yankee heeft mogelijk te maken met het feit dat de Gasolina-zanger na zijn huidige tournee stopt. De Puerto Ricaanse artiest heeft nog tot het eind van het jaar optredens gepland.