Charlize Theron spreekt schande van wapenidee

DUBAI - Charlize Theron begrijpt niets van mensen die het idee opperen om leraren in de Verenigde Staten te bewapenen. Dat vertelde de actrice zaterdag tijdens een forum over onderwijs in Dubai, meldt Fox News.

"Het is schandalig. Ik begrijp gewoon niet dat mensen die over dit onderwerp praten, met het idee komen om juist extra wapens in te zetten", zegt Theron. Het bewapenen van leraren lost het probleem niet op, stelt de Zuid-Afrikaanse actrice.

Sinds de schietpartij op een school in Florida, waar 17 mensen om het leven kwamen, is de veiligheid van scholieren een nationaal discussiepunt in Amerika. Het was een van de dodelijkste schietpartijen ooit op een Amerikaanse school.

Op het forum in Dubai vertelde Theron ook over haar eigen ervaring met wapengeweld. Op vijftienjarige leeftijd verloor ze haar vader. In een dronken bui viel hij Theron’s moeder aan, die uit zelfverdediging haar man doodschoot. Het was een ervaring waar ze lange tijd niet over wilde praten. In 2015 vertelde ze er voor het eerst over, in een interview op de Franse televisiezender TF1. "Ik zei tegen mensen dat hij was omgekomen bij een auto-ongeluk. Niemand wil het verhaal vertellen dat zijn of haar vader is doodgeschoten."

0 Reacties Doe mee met de discussie →