Chelsea-coach Tuchel: Lukaku is geestelijk vermoeid

LONDEN (ANP) - De Belgische international Romelu Lukaku heeft momenteel bij Chelsea last van geestelijke vermoeidheid. Dat zei zijn coach Thomas Tuchel in de aanloop naar de thuiswedstrijd woensdag in de Champions League tegen Malmö FF. "Hij heeft de laatste tijd veel wedstrijden gespeeld", betoogde de Duitse trainer. "Hij is daardoor mentaal een beetje moe. Maar het is niet zo dat we ons daar grote zorgen over maken."

Lukaku (28) keerde in augustus na zeven jaar terug bij Chelsea, de titelhouder in de Champions League. De Londense club betaalde circa 115 miljoen euro voor hem aan Internazionale. Hij begon sterk aan zijn tweede periode op Stamford Bridge, maar heeft nu al sinds half september voor Chelsea niet meer gescoord.

"Mijn spelers moeten zich nog steeds een beetje aanpassen aan de manier waarop Romelu speelt", legde Tuchel uit. "Dat gaat dagelijks een stukje beter. Maar doordat hij vanaf de zomer zoveel heeft gespeeld, zeker ook met België, heeft hij nu even een terugslag. Het betekent veel voor hem om voor zijn land uit te komen. Dat neemt hij heel serieus. Als het dan even tegenzit met de nationale ploeg, zoals onlangs in de Nations League, gaat hij daarover nadenken. Die last drukt op zijn schouders en vermoeit hem."

Chelsea staat na twee speelronden in groep H met 3 punten op de tweede plek. Juventus leidt met 6 punten. Malmö FF is nog puntloos.