Chelsea en Real Madrid maken uit wie City treft in finale

LONDEN (ANP) - Chelsea en Real Madrid gaan in Londen uitmaken wie het op 29 mei in de finale van de Champions League in Istanbul mag opnemen tegen Manchester City. De eerste wedstrijd, gespeeld in Madrid, eindigde in 1-1.

Chelsea kan voor het eerst sinds 2012 doordringen tot de eindstrijd. Negen jaar geleden waren 'The Blues' Bayern München na strafschoppen de baas. Real Madrid stond in 2018 voor het laatst in de finale. 'De Koninklijke' pakte drie jaar geleden voor de derde keer op een rij de Champions League.

Chelsea heeft voor het thuisduel met Real middenvelder Mateo Kovacic terug, Real kan weer beschikken over Sergio Ramos en Eden Hazard, die in 2019 van Chelsea werd overgenomen.

Real is er nog nooit in geslaagd Chelsea te verslaan in een Europese wedstrijd. Twee keer werd het gelijk, twee keer won Chelsea.

Dinsdagavond verzekerde Manchester City zich ten koste van Paris Saint-Germain van een finaleplaats. Het werd 2-0 voor de Engelse grootmacht, dankzij twee doelpunten van Riyad Mahrez.