Chelsea houdt ‘thuis’ in Sevilla stand tegen Porto

SEVILLA (ANP) - Chelsea staat in de halve finale van de Champions League. De Londense club van de Duitse trainer Thomas Tuchel verloor in de thuiswedstrijd in Sevilla het tweede duel van de kwartfinale tegen Porto (0-1), maar kon zich dat permitteren.

Eerder had Chelsea de uitwedstrijd al met 0-2 gewonnen. Ook dat duel werd, vanwege alle beperkende maatregelen rond de coronapandemie, in Sevilla gespeeld.

Porto nam pas in extra tijd afstand dankzij Mehdi Taremi. De Iraniër scoorde met een prachtige omhaal. De Portugezen, die eerder Juventus uitschakelden, probeerden van het begin aan te dringen. Tot de rust leidde dat al niet tot veel opzienbarende kansen. Een mogelijkheid was er wel voor Jesús Corona, maar de Mexicaan schoot ietwat gehaast over. Aan de andere kant was de Duitser Kai Havertz ietwat slordig bij twee uitbraken van de Engelsen.

Na de hervatting drong Porto nog wat meer aan, waardoor Chelsea de ruimte kreeg. Dat leidde al snel tot een kans voor Christian Pulisic, die de bal vlak voor het doel van Agustín Marchesín niet goed raakte. Mason Mount zag in inzet even later geblokt.

Hakim Ziyech viel in de 85e minuut in bij Chelsea.

Tegenstander van Chelsea in de halve finale is de winnaar van de ontmoeting tussen Liverpool en Real Madrid.