Chelsea met moeite langs degradant Norwich City

LONDEN (ANP) - Chelsea is weer een stapje dichter bij kwalificatie gekomen voor de groepsfase van de Champions League. De Londense club pakte op eigen veld drie punten tegen degradant Norwich City, maar gemakkelijk ging dat zeker niet. De thuisclub, met aanwinst Hakim Ziyech (ex-Ajax) op de tribune, kwam niet verder dan 1-0. De Fransman Olivier Giroud maakte op slag van rust het doelpunt.

De moeizame wedstrijd tegen Norwich City, met Tim Krul in het doel, maakte nog eens duidelijk dat Chelsea hapert in de beslissende fase van de Premier League. De ploeg van coach Frank Lampard verloor afgelopen zaterdag al pijnlijk met 3-0 bij Sheffield United. Daardoor kwam de vereiste eindklassering in de top 4 nog meer onder druk te staan. Chelsea had echter geluk dat daarna de concurrenten Leicester City (4-1 verlies bij Bournemouth) en Manchester United (2-2 tegen Southampton) evenmin tot winst kwamen.

Chelsea heeft als nummer 3 de kansen op kwalificatie voor de Champions League mede daardoor nog steeds in eigen hand. De Londense club speelt in Premier League nog tegen kampioen Liverpool en subtopper Wolverhampton Wanderers.