Chelsea mist Kanté tegen Juventus door corona

LONDEN (ANP) - Chelsea moet het woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus stellen zonder N'Golo Kanté. Trainer Thomas Tuchel vertelde voor het vertrek naar Turijn dat de Franse middenvelder positief is getest op corona. Hij is volgens de geldende regels in quarantaine gegaan en liet dinsdag de afsluitende training in Londen aan zich voorbij gaan.

Tuchel zei op de site van de club voorts dat de sleutelspelers Mason Mount en James Reece ontbreken tegen Juventus. Voor Christian Pulisic komt het duel met de Italianen ook te vroeg. Reece raakte afgelopen weekeinde geblesseerd tijdens de confrontatie met Manchester City. "Hij heeft nog steeds veel last. Het komt uiteindelijk aan op pijnbestrijding en hoeveel hij kan verdragen. Voor nu houden we rekening met nog zeker een week."

Ook Juventus mist een aantal belangrijke krachten, maar volgens de Chelsea-manager mag dat geen reden zijn voor onderschatting. "Het is zo'n grote club met zoveel ervaring in de Champions League. Ze genieten van die andere competitie. Ze hebben een moeilijke start gehad in de Serie A maar waren overtuigend op Europees niveau."